Magnezyum Nedir? Magnezyum Takviyesi Ürünleri Nelerdir?

Magnezyum Nedir? Magnezyum Takviyesi Ürünleri Nelerdir?

Magnezyum, vücutta en bol bulunan 4. mineraldir. Vücudun işlevleri için oldukça önemlidir. Magnezyumun bu kadar önemli olmasının temel nedeni; vücudumuzda bulunan 300’den fazla enzimin çalışması için kilit bir role sahip olmasıdır. Bütün bu fonksiyonların yerine getirilebilmesi için vücutta bulunan magnezyum miktarının yeterli seviyede olması gerekir. Vücudun magnezyumu tek başına üretememesi durumunda gıda takviyeleri ile bu ihtiyaç karşılanabilmektedir. Sağlık profesyonelleri tarafından da önerilen magnezyum takviyeleri ile siz de bu vücudunuz için sağlıklı bir adım atabilirsiniz.

Magnezyum takviyelerini kullanmadan önce sağlık profesyonellerine danışmak gerekir.

Magnezyumun Faydaları Nelerdir?

Yorgunluğun ve bitkinliğin azalmasına katkıda bulunur.

Normal enerji oluşum metabolizmasına katkıda bulunur.

Normal kas fonksiyonuna katkıda bulunur.

Normal protein sentezine katkıda bulunur.

Normal kemiklerin korunmasına katkıda bulunur.

Normal dişlerin korunmasına katkıda bulunur.

Elektrolit dengesine katkıda bulunur.

Magnezyum Takviyesi Ürünleri Nelerdir?

Magnezyum alımının artırılması amacıyla birçok birey magnezyum takviyesi tercih etmektedir. Kişi kendisi için en uygun magnezyum takviyesini sağlık profesyonellerine danışarak seçmelidir.

Kolajen takviyesinin en yenikçi formülü Day2Day The Collagen Mag Plus; 9700 mg sığır kaynaklı tip I, tip II, tip III hidrolize kolajen peptitleri, 200 mg magnezyum, D3K2, vitamin ve mineraller içeren bir gıda takviyesidir.

Magnezyum ve kolajeni bir arada sunan Day2Day The Collagen Mag Plus ve diğer kolajen takviyelerine eczanelerden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.